Nieuws

WEL Consulting implementeert Lean Thinking bij Irado N.V.

  • Home
  • Nieuws
  • WEL Consulting implementeert Lean Thinking bij Irado N.V.
WEL Consulting implementeert Lean Thinking bij Irado N.V.

WEL Consulting implementeert Lean Thinking bij Irado N.V.

WEL Consulting heeft voor Irado N.V. een volledige Lean implementatie mogen organiseren en uitvoeren. Irado is een afvalverwerkingsbedrijf welke huishoudelijke afvalinzameling verzorgt voor de gemeenten Capelle aan den IJssel, Schiedam, Rozenburg en Vlaardingen. Daarnaast onderhouden ze in Schiedam de openbare ruimte en leveren ze diverse diensten aan andere gemeenten en regionale Midden- en Kleinbedrijven in Zuid-Holland.

Irado wil door de introductie van Lean Thinking de kwaliteit van de organisatie verhogen. Hierin willen ze het werk in één keer goed, zonder verspillingen van tijd of materiaal, uitvoeren. In de eerste fase van de introductie verzorgt WEL het complete opleidingstraject. Binnen dit opleidingstraject wordt het managementteam, middelmanagement en afdelingsmanagers, getraind op verschillende niveaus van Yellow Belt, Orange Belt en Green Belt binnen Lean management. Vervolgens wordt de implementatie, onder begeleiding van WEL Consulting, verder uitgerold in de rest van de organisatie.

Wat is Lean?
Lean is een managementfilosofie die erop gericht is om verspillingen -zaken die geen toegevoegde waarde leveren- te elimineren. Lean richt zich veelal op reductie van de doorlooptijd “van zand tot klant”. Een succesvolle implementatie van Lean Thinking verhoogt de productiekwaliteit en verlaagt de productiekosten. Zo leidt Lean management tot een substantiële verbetering van het bedrijfsresultaat.


Het implementeren van Lean Management is geen technisch hoogstandje. Het vraagt echter wel om een grondige training en een professionele begeleiding. Over het algemeen moeten er nogal wat denkpatronen op de schop en ontstaan her en der situaties waar men flexibel met verandermanagement bezig moet zijn. Voor een geslaagde implementatie van Lean zijn betrokkenheid van management en medewerkers én het spreken van dezelfde taal, van cruciaal belang.

WEL Consulting is blij dat zij Irado kan ondersteunen met deze stap in hun organisatie en is ervan overtuigt dat zij hier de vruchten van zullen plukken. Irado, bedankt voor deze mooie opdracht!

Heeft u ook interesse in onze Lean implementatie? Benieuwd hoe uw organisatie zijn kosten, processen en kwaliteit op orde kan krijgen. Neem dan gerust contact op met Marcel Moor, divisieleider van WEL Consulting (m.moor@welcompany.nl / tel: 0174-730419).


© Copyright WEL . Alle rechten voorbehouden. Website door Kendrix.