Nieuws

WEL Mobiliteit slaat slag in werkplaatsoptimalisatie bij Veiligheidsregio Limburg Zuid

  • Home
  • Nieuws
  • WEL Mobiliteit slaat slag in werkplaatsoptimalisatie bij Veiligheidsregio Limburg Zuid
WEL Mobiliteit slaat slag in werkplaatsoptimalisatie bij Veiligheidsregio Limburg Zuid

WEL Mobiliteit slaat slag in werkplaatsoptimalisatie bij Veiligheidsregio Limburg Zuid

Actuele bezuinigingen bij alle veiligheidsregio’s in Nederland gaan vaak gepaard met een hoge werkdruk, dit is de belangrijkste reden waarom WEL Mobiliteit is gevraagd om ondersteuning te bieden. Vanaf 2017 heeft WEL Mobiliteit zich bij de Veiligheidsregio Limburg Zuid gefocust op het verbeteren van de werkplaats en het magazijn van de hoofdkazerne Sittard.

De Veiligheidsregio Limburg Zuid bezit meerdere servicecentra waaronder twee op het gebied van bepakkingen en lichte voertuigen (personen- en bedrijfsauto’s). Binnen deze servicecentra verzorgen medewerkers van de kazerne het onderhoud en de keuringen voor meer dan 200 (hulpverlenings)voertuigen.

Na een inventarisatie van de huidige processen heeft WEL een aantal tools geïmplementeerd om de medewerkers gestructureerder en efficiënter te laten werk. Hierbij valt de denken aan:

  • Een implementatie van het 5S model in het magazijn;
  • Een urenanalyse van medewerkers en werkzaamheden;
  • Opstellen van Service Level Agreement (SLA) met toeleveranciers van de werkplaats

Heeft u ook interesse in Asset Management, wagen- en materieelparkadvies of een Quickscan? Of heeft u net als Veiligheidsregio Limburg Zuid behoefte aan ondersteuning en advies in werkplaatsoptimalisatie? Neem dan gerust contact op met Marcel Moor, divisieleider van WEL Mobiliteit (m.moor@welcompany.nl / tel: 0174-730419).
© Copyright WEL . Alle rechten voorbehouden. Website door Kendrix.