Nieuws

WEL Mobiliteit aan de slag voor SED Organisatie

  • Home
  • Nieuws
  • WEL Mobiliteit aan de slag voor SED Organisatie
WEL Mobiliteit aan de slag voor SED Organisatie

WEL Mobiliteit aan de slag voor SED Organisatie

WEL Mobiliteit kan met trots vermelden dat het de SED Organisatie heeft mogen verwelkomen als nieuwe klant.

De medewerkers van gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn per 1 januari 2015 gefuseerd in een nieuwe organisatie: de SED Organisatie. De SED Organisatie heeft ongeveer 400 medewerkers die circa 60.000 inwoners bedienen.

Het wagen- en materieelpark van de SED Organisatie is in overwegende mate gevormd door de genoemde gemeenten. Dit betekent vanzelfsprekend dat iedere gemeente haar eigen beleid en/of manier van werken had. Vandaar heeft de SED Organisatie behoefte aan vernieuwing, eenheid in het wagenpark en advies om professioneel Assetmanagement op te tuigen.

WEL heeft ervaring met gefuseerde wagen- en materieelparken en heeft soortgelijke trajecten mogen begeleiden bij onder andere gemeente Hollands Kroon en Krimpenerwaard.

WEL is gestart met de fysieke en administratieve inventarisatie waarbij WEL met alle betrokkenen in dialoog is gegaan. WEL stelt als eis dat alle betrokkenen gehoord kunnen worden, zij zijn immers de personen die de werkzaamheden met deze assets uitvoeren. Dit sloot uitstekend aan op de wensen van de opdrachtgever. Tijdens de fysieke inventarisatie hebben we alle assets die binnen de scope vallen gefotografeerd en geïnspecteerd op conditie. Aan de hand van deze informatie is samen met een aantal medewerkers van de SED Organisatie voor alle assets een vervangingsprioriteit bepaald.


Deze prioriteiten zijn gekoppeld aan verschillende duurzaamheidscenario’s. Er is onderzoek gedaan naar elektrische voertuigen die kunnen ingezet worden voor de werkzaamheden van de SED Organisatie. Deze diverse werkzaamheden bestaan onder andere uit plantsoendiensten en toezicht. Vervolgens zijn er aanschafkaders opgesteld waarmee de SED Organisatie gericht vervolgstappen kan nemen op korte en lange termijn.Naast het vernieuwen van het wagen- en materieelpark heeft WEL ook de processen en het beheer daarvan onderzocht en alle kosten op basis van Total Cost of Ownership. Hierbij is visie en het beleid onderzocht waarna er KPI’s zijn voorgesteld om uiteindelijk Assetmanagement te implementeren. Het resultaat van het onderzoek en advies is gepresenteerd aan de medewerkers van de SED Organisatie en professioneel gerapporteerd.


Heeft u ook interesse in Assetmanagement, wagen- en materieelparkadvies of een Quickscan? Of heeft u net als de SED Organisatie behoefte aan ondersteuning en advies in wagenpark- en materieelvernieuwing (gericht op kostenreductie, duurzaamheid, efficiency en functionaliteit)? Neem dan gerust contact op met Marcel Moor, divisieleider van WEL Mobiliteit (m.moor@welcompany.nl / tel: 0174-730419).


© Copyright WEL . Alle rechten voorbehouden. Website door Kendrix.