Nieuws

WEL op de Autosalon in Brussel

WEL op de Autosalon in Brussel

WEL op de Autosalon in Brussel

Dit jaar vond de Autosalon van Brussel plaats van 14 tot en met 22 januari 2017. Alle bekende merken waren vertegenwoordigd op de 95e editie van dit evenement. Kortom een goede gelegenheid voor de consultants van WEL om te zien wat de laatste trends zijn, onder andere op het gebied van duurzame personen- en lichte bedrijfsvoertuigen.

WEL vindt het zeer belangrijk op de hoogte zijn van de laatste markttrends op het gebied van mobiliteit. Een bezoek aan de Autosalon van Brussel is in dit geval een vereiste. Hier is een mooie combinatie van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens te vinden.

Duidelijk zichtbaar is het toenemende aanbod in elektrische voertuigen. Dit geldt met name voor het aanbod in het lichte bedrijfswagensegment. Zo was er de elektrische bakwagen van Nissan, de e-NV200. Bij personenvoertuigen wordt de actieradius van elektrische voertuigen nu nog vaak als een probleem ervaren. Opel’s antwoord op dit probleem is de komst van nieuwe Ampera-e. Deze betaalbare hatchback heeft een bereik van ruim 500 km (NEDC-cyclus). Volgens de meer realistische WLTP-test zal dit in de praktijk neerkomen op een bereik van 380 km.

Veel ontwikkelingen in de auto-industrie worden eerst getest in de racerij alvorens deze terug te vinden zijn in de voertuigen die bereikbaar zijn voor de gemiddelde consument. Dit is niet anders in de wereld van de elektrische voertuigen, getuige onderstaande Formula-E auto. Deze klasse van elektrische formulewagens doen circuits aan op heel de wereld, waar de races op straat-legale banden worden verreden. Een mooie testgroep voor alle innovaties op het gebied van elektrische voertuigen!

Meer informatie over de voertuigen die hun première kenden op deze beurs zijn te vinden op de website van de Autosalon: http://autosalon.be/nl© Copyright WEL . Alle rechten voorbehouden. Website door Kendrix.